Topmerken omarmen milieuvriendelijke verschuiving: Kartonnen verpakkingen en meer

Geschatte leestijd: 3 min
Ferrero Rocher

Als antwoord op de groeiende vraag van klanten naar milieubewuste praktijken, voeren grote merken hun inspanningen op het gebied van duurzame verpakkingen op. Van aluminium en karton tot volledig composteerbare materialen, laten we eens kijken hoe deze merken hun verpakkingskeuzes dit jaar revolutioneren.

Ferrero

Ferrero, de chocolade gigant, heeft sinds 2018 een enorme groei van 16% gezien. Maar met groei komt ook meer uitstoot. Alleen al de verpakking draagt bij aan 12% van de scope 3-uitstoot van het bedrijf. Vastbesloten om hun ecologische voetafdruk te verkleinen, voert Ferrero grote veranderingen door. De maker van Ferrero Rocher, Tic Tac en Kinder is op een missie om 90% van hun verpakkingen herbruikbaar, composteerbaar of recycleerbaar te maken. Ze hebben al een monomateriaalpercentage van 78% bereikt voor hun plastic materialen en hebben het polystyreen doosje van de Rocher vervangen door polypropyleen, waarmee ze afscheid nemen van nieuw plastic.

Tesco

De Britse supermarktgigant Tesco is een samenwerking aangegaan met leverancier WEPA om hun duurzame kartonnen verpakkingen op een nieuwe manier te recycleren. Klanten kunnen nu premium toilet- en keukenrollen kopen die gemaakt zijn van kartonnen dozen. Dit innovatieve proces mengt supermarkt golfkartonnen kaarten en thuis bezorgdozen met andere gerecycleerde materialen, waardoor er minder grondstoffen nodig zijn dan bij de traditionele papierproductie. Bovendien hebben ze papieren verpakkingen geïntroduceerd voor hun zakdoekjes, waardoor plastic verpakking overbodig is geworden.

Walkers

Walkers Crisps, in veel landen bekend als Lays, maakt werk van duurzaamheid. Ze hebben nieuwe papieren verpakkingen geïntroduceerd voor alle multipacks, met als doel het verbruik van nieuw plastic met ongeveer 180 ton per jaar te verminderen. Deze nieuwe papieren zakken kunnen thuis worden gerecycleerd en zullen binnenkort verkrijgbaar zijn in alle grote superstores na een succesvolle proef in Tesco-winkels. Dit is onderdeel van een groter duurzaamheidsplan van moederbedrijf Pepsico, dat streeft naar netto nul emissies in 2040 en het uitbannen van nieuw plastic op fossiele basis voor chips- en snackzakken in 2030.

LVMH

LVMH Beauty schudt de schoonheids- en mode-industrie wakker met hun recente plannen om alle plastic verpakkingen uit hun cosmetica- en schoonheids assortiment te verwijderen. Ze introduceren Surlyn, een duurzaam alternatief gemaakt van grondstoffen zoals afgewerkte bakolie. Het Britse mode-icoon Stella McCartney doet ook mee en gebruikt composteerbaar plastic op biologische basis, bekend als TIPA, voor hun verpakkingen. Dit materiaal biedt de praktische voordelen van traditioneel plastic, maar is volledig biologisch afbreekbaar.

Lush

Lush duikt in de duurzaamheid door hergebruikt plastic te gebruiken voor hun productverpakkingen. Ze gebruiken flessen die zijn gecertificeerd door Prevented Ocean Plastic, verzameld binnen 50 km van een oceaankust of grote waterweg. Deze stap zal naar verwachting voorkomen dat meer dan drie miljoen plastic flessen onze oceanen vervuilen.

Aldi

De Duitse supermarkt Aldi heeft in UK de eerste supermarktwijnen van eigen merk in papieren flessen gelanceerd. Deze 100% recycleerbare materialen helpen Aldi hun ecologische voetafdruk te verkleinen. De nieuwe flessen zijn vijf keer lichter dan glas, wat leidt tot minder CO2-uitstoot door transport.

Ontdek meer duurzame initiatieven

Benieuwd hoe andere merken hun verpakkingsmaterialen veranderen? Bekijk dit artikel over het initiatief om de tubes van Pringles te verduurzamen.

Onze Groene Verbintenis bij Tinware Direct

We zijn toegewijd om ons bedrijf groen en geweldig te houden. Ontdek nu meer over onze klimaatstrategie.

Vind uw perfecte duurzame verpakking

Klaar om groen te gaan? Wij hebben de perfecte verpakking voor uw milieudoelstellingen. Onze aluminium verpakkingen zijn ideaal voor schoonheidsproducten zoals crèmes, was en lotions. Of kies onze kartonnen verpakkingen voor droge voedingsmiddelen, kruiden en specerijen. Kaarsenmaker? Probeer onze fantastische selectie blikken producten voor herbruikbare verpakkingen die nooit uit de mode raken.


Dit vind je misschien ook leuk Alles zien

Ferrero Rocher

Topmerken omarmen milieuvriendelijke verschuiving: Kartonnen verpakkingen en meer

Als antwoord op de groeiende vraag van klanten naar milieubewuste praktijken, voeren grote merken hun inspanningen op het gebied van duurzame verpakkingen op.

Hartvormige blikverpakking

Metalen verpakkingen nu de populairste verpakkingskeuze voor klanten in de EU

Ontdek de redenen waarom metalen verpakkingen de favoriete keuze van uw klanten worden.

Duurzaamheid

Feit: De juiste verpakking kiezen kan helpen de planeet te redden

Ter ere van de Dag van de Aarde onderzoeken we hoe de juiste verpakkingskeuze uw ecologische voetafdruk kan verlagen en kan garanderen dat uw bedrijf helpt de planeet te beschermen.