Waarom is een zwarte verpakking een briljante keuze?

Geschatte leestijd: 3 min
Zwarte Kaars Blikken

Heeft uw merk een opfrisbeurt nodig? Zo ja, dan kan het de moeite waard zijn om een nieuwe kleur te ontdekken. Een van de meest populaire keuzes is een zwarte verpakking. Er zijn verschillende redenen waarom dit de perfecte optie kan zijn.

Creëer de juiste perceptie

Kleur is een krachtig middel in de marketingwereld. Het kan ideeën verbinden met uw product of merk. Consumenten associëren zwart met:

  • Verfijning
  • Authoriteit
  • Elegantie
  • Rijkdom
  • Luxe
  • Zelfzaam
  • Mystiek

Een zwarte verpakking kan helpen om een echte FOMO (fear of missing out) te creëren bij een geschenkartikel. Het kan zelfs leiden tot meer vertrouwen in een wellnessbedrijf. Of projecteer het concept van betaalbare luxe op je nieuwste producten.

Opvallen

Hoewel zwart de laatste jaren steeds populairder is geworden voor verpakkingen, vermijden veel marketeers het nog steeds, vooral in de schoonheidsindustrie. Waarom? Bedrijven verpakken hun producten meestal in helderdere, witte of crèmekleurige doosjes. Dit biedt natuurlijk een kans om ervoor te zorgen dat je product opvalt in een zee van wit in de schappen. Marktonderzoek zal helpen bepalen of dit ook zo is in jouw branche..

Een boodschap geven

Je kunt een zwarte verpakking gebruiken om een boodschap over je merk over te brengen. Veel wellnessbedrijven gebruiken zwart bijvoorbeeld om nachtproducten te benadrukken. Aan de andere kant worden heldere tinten gebruikt voor huidverzorgingsproducten voor 's ochtends.

Vermijd negatieve connotaties

Zoals we al eerder zeiden, creëren kleuren ideeën over een product of merk. Dit kan ook negatieve connotaties inhouden. Eén verkeerde tint kan mensen twee keer doen nadenken over de aankoop van een van je producten. Daarom zijn marketeers zo voorzichtig met het kiezen van kleuren voor koopknoppen op websites. Zwart vermijdt dit probleem omdat het in wezen een leeg canvas is. Marketeers gebruiken de kleur omdat hij flexibel genoeg is om bij elk product te passen. Bovendien is er geen gevaar dat je een doelgroep afschrikt met een verkeerde keuze.

Verschillende types van zwarte verpakkingen

Zwarte  Aluminium Fles

Er is een fantastische selectie van zwarte verpakkingsopties voor je product. Hier zijn enkele van de beste keuzes die wij aanbevelen.

Harde kartonnen verpakking

Maak een statement met je bedrijf en houd je bedrijf duurzaam met deze keuze. Kartonnen verpakkingen zijn biologisch afbreekbaar en recyclebaar. Zwarte kartonnen kokers bieden een verbluffende, opvallende ontwerpoptie. Kies voor een mat ontwerp voor een luxueuze esthetiek die elk product zal opwaarderen.

Zwarte flessen

Zwarte aluminium flessen zijn een gedurfde keuze voor elk merk. Zoals gezegd suggereert zwart een luxeproduct dat het prijskaartje waard is. Gebruik deze flessen om de perceptie van je merk of je producten te verhogen.

Verpakkingszakken

Zwarte stazakken zijn een vorm van flexibele verpakking. Lichtgewicht, flexibel en geschikt voor een breed scala aan producten. Je kunt je logo op deze zakken drukken. Witte of gouden opdrukken zullen mooi opvallen,

Combinatieverpakkingen

Gebruik zwarte blikken of kartonnen kokers om combinatieverpakkingen te maken. Deze stijl combineert verschillende kleuren en tinten voor een product dat de aandacht zal trekken in de schappen. Blauwe tekst, witte tekst of gouden opdrukken zien er allemaal prachtig uit op een zwarte verpakking.

Zwarte geschenkdozen

Maak een mooie, elegante presentatie voor elk geschenk met zwarte blikjes. Deze zijn perfect voor wellnessproducten of cosmetica voor een duur publiek. Zwarte blikken geven meteen aan dat je producten waardevol of luxe zijn.

Zwarte kaarsenblikken verpakking

Klanten associëren kaarsen met wellness, schoonheid en sereniteit. Een noir tint creëert niet alleen een verbluffende esthetiek. Het herinnert klanten ook aan het donker wanneer een kaars het felst brandt. Het is een krachtig beeld dat de kans op een verkoop kan vergroten.

Is zwart de juiste keuze voor jouw merk? Bij Tinware Direct hebben we een fantastische selectie zwarte verpakkingen, waaronder onze fantastische nieuwe zwarte aluminium flessen. Bekijk nu ons aanbod en vind de perfecte verpakking voor uw product.


Dit vind je misschien ook leuk Alles zien

Duurzaamheid

Feit: De juiste verpakking kiezen kan helpen de planeet te redden

Ter ere van de Dag van de Aarde onderzoeken we hoe de juiste verpakkingskeuze uw ecologische voetafdruk kan verlagen en kan garanderen dat uw bedrijf helpt de planeet te beschermen.

Verpakkingen met clipdeksel

Upcycling wonderen: 8 manieren om onze verpakkingen te hergebruiken

We hebben een aantal geweldige upcycling ideeën voor onze verpakkingen die u kunt doorgeven aan uw klanten

Snoepgoedverpakkingen op maat

10 Onmisbare tips voor het ontwerpen van een opvallende productverpakking

Ontdek de mogelijkheden voor het ontwerpen van verpakkingen die uw producten zullen helpen meer aandacht te krijgen.