Metalen verpakkingen nu de populairste verpakkingskeuze voor klanten in de EU

Geschatte leestijd: 2 min
Hartvormige blikverpakking
Wat is het verpakkingsmateriaal dat de harten van klanten verovert? Een recent onderzoek wijst in de richting van metalen verpakkingen, meer bepaald blik en aluminium. Het onderzoek, geleid door Eviosys, onthult dat 63% van de consumenten metalen verpakkingen ziet als een duurzamere verpakkingsoplossing, die plastic verpakkingen overtreft.

Het 2024 rapport onthult verder dat maar liefst 90% van de Europese bedrijven investeert in duurzame verpakkingsoplossingen of deze onderzoekt.

Waarom houden klanten van metalen verpakkingen?

Vanuit het oogpunt van duurzaamheid komt metaal naar voren als de kampioen. Een indrukwekkende 80% van het gebruikte metaal blijft in omloop en draagt waarschijnlijk niet bij aan het stortprobleem van het continent. Een significante 94% van de klanten geeft toe dat de milieuvoordelen van metalen verpakkingen hun aankoopbeslissingen beïnvloeden. Maar duurzaamheid is slechts één stukje van de puzzel.

Metalen verpakkingen scoren ook hoog op het vlak van duurzaamheid, omdat ze producten beschermen tijdens en na het transport. Klanten vinden ook vaak nieuwe toepassingen voor metalen verpakkingen. Zo worden metalen blikken vaak opnieuw gebruikt om juwelen in te bewaren.

Esthetisch aantrekkelijke aluminium en blikken dozen zijn een visuele traktatie en trekken zeker de aandacht van klanten. Onderzoek toont aan dat producten in metalen verpakkingen worden gezien als premium producten of producten die voldoen aan superieure kwaliteitsnormen.

Zakelijke uitdagingen het hoofd bieden

Ondanks de duidelijke voordelen ondervinden bedrijven hindernissen bij de overgang van andere verpakkingstypes zoals plastic verpakkingen.

Voor 33% van de bedrijven vormen de kosten het grootste obstakel. Hoewel metalen verpakkingen kostenefficiënt zijn, zijn de kosten niet beperkt tot de verpakkingen alleen. Factoren zoals klantenvoorlichting en marketingcampagnes dragen bij aan de totale kosten. Andere bedrijven noemen de beschikbaarheid van materialen (14%) en problemen met de toeleveringsketen (19%) als belangrijke overwegingen bij het veranderen van hun verpakkingsvoorkeuren.

De mars naar duurzaamheid is echter niet te stoppen. Er wordt voorspeld dat 45% van de bedrijven tegen 2027 zal overstappen op 100% recycleerbare verpakkingen en tegen het einde van het volgende decennium zal 90% van de bedrijven deze verandering omarmen.

Deze trend is niet verrassend aangezien overheden, milieuactivisten en marketinganalisten het erover eens zijn dat duurzame verpakkingen cruciaal zijn voor het behalen van toekomstige CO2-doelstellingen.

Als het op recycleerbaarheid aankomt, bieden slechts twee materialen een oneindige oplossing: Glas en metaal. Alle andere materialen worden uiteindelijk afval.

Onze schitterende metalen verpakkingen

Bij Tinware Direct bieden we een uitgebreid assortiment metalen verpakkingen in verschillende maten en stijlen. Onze aluminium blikken, populair voor cosmetische producten zoals crèmes, zeep en bepaalde voedingsmiddelen, zijn een hit bij klanten.

Daarnaast zijn onze blikken de beste keuze voor een breed scala aan artikelen, van kaarsen tot droogvoer, poeders, dierenvoeding en nog veel meer.

Wij zijn toegewijd aan het helpen van bedrijven in alle sectoren om deel te nemen aan de circulaire economie met echt duurzame verpakkingen. Neem vandaag nog contact op met ons team voor meer informatie.

Dit vind je misschien ook leuk Alles zien

Ferrero Rocher

Topmerken omarmen milieuvriendelijke verschuiving: Kartonnen verpakkingen en meer

Als antwoord op de groeiende vraag van klanten naar milieubewuste praktijken, voeren grote merken hun inspanningen op het gebied van duurzame verpakkingen op.

Hartvormige blikverpakking

Metalen verpakkingen nu de populairste verpakkingskeuze voor klanten in de EU

Ontdek de redenen waarom metalen verpakkingen de favoriete keuze van uw klanten worden.

Duurzaamheid

Feit: De juiste verpakking kiezen kan helpen de planeet te redden

Ter ere van de Dag van de Aarde onderzoeken we hoe de juiste verpakkingskeuze uw ecologische voetafdruk kan verlagen en kan garanderen dat uw bedrijf helpt de planeet te beschermen.