De vraag van klanten drijft schoonheidsmerken in de richting van duurzame verpakkingen

Geschatte leestijd: 3 min
 Zwarte cosmetische verpakking

Volgens een nieuw rapport wil 90% van de Gen Z-consumenten meer betalen voor duurzame verpakkingen. Het mag geen verrassing heten dat klanten hun favoriete beautymerken oproepen om zich in te zetten voor een duurzame toekomst.

In een nieuw onderzoek zei 81% van de consumenten van schoonheidsproducten dat de cosmetica-industrie de grote hoeveelheid plastic verpakkingen actief zou moeten verminderen. Meer dan 500 consumenten tussen 18 en 65 jaar gaven aan dat duurzaamheidskenmerken een significante invloed hadden op hun algemene koopgedrag.

Meer dan 60% van de ondervraagde consumenten beweerden dat ‘clean beauty' belangrijk voor hen was. Hoewel het een ongereguleerde term is, betekent 'clean beauty' dat er nooit concessies worden gedaan om er goed uit te zien. Waar mogelijk worden duurzame of hernieuwbare bronnen gebruikt.

Verder beweerde bijna 50% van de consumenten dat ze meer zouden betalen voor duurzame verpakkingen. Nog eens 20% zei dat ze zouden overwegen meer te betalen op basis van het merk en de algehele kwaliteit.

Toen hen werd gevraagd welke materialen ze wilden dat bedrijven gebruikten:   

  • 40% wilde producten in hervulbare verpakkingen zoals aluminium blikjes  
  • 35% zou cosmetische producten in kartonnen verpakkingen kopen   
  • 30% zou schoonheidsartikelen in biologische verpakkingen kopen   

Veel consumenten wilden graag producten kopen in recycleerbaar plastiek. Uit recente rapporten blijkt echter dat slechts 14% van de plastieke cosmeticaverpakkingen een recyclagefabriek bereikt. Hiervan wordt slechts 9% uiteindelijk gerecycleerd. Daarom zouden cosmeticabedrijven die graag nieuwe groene normen willen halen, andere materialen voor hun cosmetische producten moeten onderzoeken.

Dit is de enige manier om de 120 miljard ton verpakkingsafval aan te pakken die jaarlijks door de schoonheidsindustrie wordt gegenereerd.

Vertrouwen klanten duurzaamheidsclaims?

Een belangrijke overweging is of klanten geloven dat een product met het label duurzaam ook groenvriendelijk is.

Consumenten van schoonheidsproducten willen wanhopig dat bedrijven duidelijkere informatie geven. Meer dan 70% is actief geïnteresseerd in hoe merken kunnen voorkomen dat hun verpakkingsproducten de oceanen of stortplaatsen vullen. Meer dan de helft van de ondervraagde consumenten zegt ook dat ze alle duurzame claims van beautybedrijven onderzoeken.

Hoe belangrijk is duurzaamheid?

Beautyklanten lijken toegewijd aan het beschermen van het milieu en het maken van milieubewuste keuzes. In dezelfde enquête gaven klanten duurzame verpakkingen de derde topprioriteit na niet-giftig en geen wreedheid tegen dieren. De juiste verpakking werd belangrijker gevonden dan biologische ingrediënten en veganistische keuzes.

Onze Visie

Het lijkt erop dat het tij snel keert als het gaat om de perceptie van de consument van duurzame verpakkingen, vooral in de schoonheidsindustrie. Grote merken benadrukken al hun inzet voor groenere keuzes bij het verpakken van producten zoals crèmes, zalfjes en zelfs make-up.

Nu consumenten steeds meer milieubewuste beslissingen nemen bij het kopen van producten, is het in het belang van kleine en grote bedrijven om dit voorbeeld te volgen.

Ontdek meer

Bij Tinware Direct hebben we een fantastisch assortiment kant-en-klare verpakkingsproducten, ideaal voor de cosmetica-industrie. Dit omvat aluminium blikken compleet met EPE-voeringen die een vochtbarrière vormen. Deze blikken zijn populair voor wax, gezichtscrèmes en make-upartikelen.

We hebben ook FSC-bosvriendelijke kartonnen kokers met een waterbestendige voering op voorraad. Dit is de favoriete keuze voor milieubewuste cosmeticaconsumenten.

Voor meer informatie over ons voorraadassortiment of advies over het kiezen van de perfecte verpakking voor uw product, aarzel dan niet om vandaag nog contact op te nemen met ons team. 


Dit vind je misschien ook leuk Alles zien

Duurzaamheid

Feit: De juiste verpakking kiezen kan helpen de planeet te redden

Ter ere van de Dag van de Aarde onderzoeken we hoe de juiste verpakkingskeuze uw ecologische voetafdruk kan verlagen en kan garanderen dat uw bedrijf helpt de planeet te beschermen.

Verpakkingen met clipdeksel

Upcycling wonderen: 8 manieren om onze verpakkingen te hergebruiken

We hebben een aantal geweldige upcycling ideeën voor onze verpakkingen die u kunt doorgeven aan uw klanten

Snoepgoedverpakkingen op maat

10 Onmisbare tips voor het ontwerpen van een opvallende productverpakking

Ontdek de mogelijkheden voor het ontwerpen van verpakkingen die uw producten zullen helpen meer aandacht te krijgen.