5 voordelen van Doypack-verpakkingen

Geschatte leestijd: 2 min
Doypack-verpakkingen

Bent u nieuwe verpakkingskeuzes voor uw prodkcten aan het verkennen? Als dat zo is, dan zou je doypacks als een geschikte optie kunnen overwegen. Doypacks, ook wel bekend als stazande zakjes, zijn consumentvriendelijk, economisch, duurzaam en zeer aanpasbaar. In dit artikel leggen we alles uit wat u moet weten over deze verpakkingsoptie, inclusief waarom deze perfect bij uw produkten past.

Geschiedenis van de opstaande zakjes

In 1962 was Louis Doyen op zoek naar een verpakkingsoplossing die geschikt was voor het vervoeren van fruit dat geconserveerd moest worden. Glazen potten waren destijds de populairste keuze.Deze zijn echter duur, zwaar en delicaat, wat tot problemen leidt tijdens het transport. Zo werd de doypack geboren; een nieuw type lichtgewicht verpakking dat kosteneffectief en consumentvriendelijk was. Sinds de eerste conceptie hebben ontwerpers consequent verbeteringen aangebracht aan de verpakking van staande zakjes, zodat ze voldoen aan de moderne eisen van de klant.

Voordelen van staande zakverpakkingen

Er zijn veel voordelen verbonden aan het gebruik van staande zakjes voor uw produkten. Hier volgen enkele belangrijke voorbeelden waarmee u rekening moet houden.

Duurzaam

De nieuwste staande zakjes zijn gemaakt van duurzame materialen. De produkten zijn biologisch afbreekbaar en composteerbaar, laten geen afval achter en wanneer ze uiteenvallen, leveren ze voordelen op voor de omringende bodem. De zakjes zijn gemaakt van kraftpapier en bioplastics zoals PLA.

Flexibel

Flexibele verpakkingen worden gemaakt met behulp van niet-stijve, aanpasbare materialen. Flexibele verpakkingen bieden economische en esthetische voordelen en zijn ongelooflijk populair bij moderne klanten. Een belangrijk voordeel van de flexibiliteit van doypacks is dat ze gemakkelijk door een gewone brievenbus passen. Ze zijn ook handig voor het versturen van navullingen van producten die klanten al kennen en waarderen.

Robuust

Hoewel staande zakjes zowel licht als flexibel zijn, zijn ze ook sterk en duurzaam. Zakken van kraftpapier kunnen zware gewichten dragen en het is onwaarschijnlijk dat ze tijdens het transport scheuren. U kunt ze gebruiken om een ​​breed scala aan produkten te verpakken en ze veilig te bewaren gedurende het hele logistieke proces, tot aan de uiteindelijke levering. Deze zakjes kunnen ook een ritssluiting of een door hitte afsluitbare opening hebben, ideaal voor het bewaren van ingesloten produkten.

Toonbaar

Doypacks bieden een uniek en waardevol marketingvoordeel. Eenmaal gevuld, zet de onderkant van de hoekplaat uit. Hierdoor kan de verpakking vrij blijven staan ​​wanneer deze in de schappen wordt uitgestald. Met het juiste label of bedrukking laten ze het logo, de naam of de boodschap van een merk duidelijk zien. Ze zijn perfect voor het creëren van een opvallende display die een kopend publiek onmiddellijk intrigeert.

Veelzijdig

Door hun sterkte, flexibiliteit en unieke ontwerpeigenschappen zijn doypacks geschikt voor een breed scala aan producten. Ze kunnen worden gebruikt voor het verpakken van zoetwaren, gebak, poeders, cosmetica en talloze andere droge producten.

Zoals u kunt zien zijn stazakken een prachtige verpakkingsoptie voor elk merk en passen ze perfect bij een bedrijf dat graag deel wil uitmaken van de circulaire economie. Onderstaande infographic geeft nog meer informatie over doypacks en hun unieke voordelen.

Dit vind je misschien ook leuk Alles zien

Duurzaamheid

Feit: De juiste verpakking kiezen kan helpen de planeet te redden

Ter ere van de Dag van de Aarde onderzoeken we hoe de juiste verpakkingskeuze uw ecologische voetafdruk kan verlagen en kan garanderen dat uw bedrijf helpt de planeet te beschermen.

Verpakkingen met clipdeksel

Upcycling wonderen: 8 manieren om onze verpakkingen te hergebruiken

We hebben een aantal geweldige upcycling ideeën voor onze verpakkingen die u kunt doorgeven aan uw klanten

Snoepgoedverpakkingen op maat

10 Onmisbare tips voor het ontwerpen van een opvallende productverpakking

Ontdek de mogelijkheden voor het ontwerpen van verpakkingen die uw producten zullen helpen meer aandacht te krijgen.